vo/mboervaring leerlingpodcastgenderdiversiteitToon nog 1 tags

In deze podcast ‘Over de Liefde’ gaat AD columnist Debby Gerritsen in gesprek Charley van Dusschoten. Charley is een demi-man op het non-binaire spectrum.

Gepest op school

Charley heeft lang geworsteld met zijn gender-identiteit. Als kindje van vier wist hij al dat zijn meisjeslichaam niet paste bij hoe hij zich voelde. Zijn jeugd was niet makkelijk, hij werd gepest op school en vond weinig aansluiting bij klasgenoten. Maar dat veranderde toen hij van school wisselde en uit de kast durfde te komen.

“Je bent wie je bent, niet wat mensen zeggen dat je bent”. (Charley)

Inspiratie

Voor leraren is de podcast het beluisteren waard. Ook in jouw klas kunnen leerlingen worstelen met hun gender-indentiteit. Zijn verhaal helpt je om kennis en begrip te vergroten en biedt informatie over hoe je kunt omgaan met leerlingen die hier ook mee worstelen. Zo geeft Charley voorbeelden van ‘stomme vragen’ die mensen soms stellen. En wat je beter wel en niet kunt zeggen of vragen. Ze hebben het ook over het gebruik van voornaamwoorden en dat dat soms wel lastig is. Begrippen als demi-man, a-romantisch en panseksueel passeren de revue en worden van uitleg voorzien.

Debby Gerritsen en Charley van Dusschoten

Over deze podcastserie

In de podcast Over de Liefde van het AD gaat columnist Debby Gerritsen op zoek naar de liefde. Ze verkent daarbij verschillende relatievormen. Want: is een traditionele huisje-boompje-beestje-relatie nog wel van deze tijd? En: wat moeten we doen om liefde te vinden? (Deze pagina op Gendi.nl is tot stand gekomen met toestemming van Gerritsen.)

  • Beluister hier alle afleveringen. De aflevering ‘Charley is non-binair: ‘Je bent wie je bent, niet wat mensen zeggen dat je bent’’ werd gepost op 22 februari 2022.

Een lhbti+ leerling ondersteunen (vo)

Een lhbti+ -student ondersteunen (mbo)

Een veilig gesprek over gender- en seksuele diversiteit (vo)

Lees de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert in de klas over gender en seksuele diversiteit.

Een veilig gesprek over gender- en seksuele diversiteit (mbo)

Bekijk de Gendi-tips, kennis & inspiratie artikelen en lesmaterialen over hoe je een veilig gesprek voert met je studenten over gender- en seksuele diversiteit.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school