votheatergender
  • Theatervoorstelling voor 14 + voortgezet onderwijs.
  • Interactieve muzikale voorstelling met nagesprek en educatief materiaal.
  • Over genderrollen, stereotypen en jezelf zijn.

PUSSY is een muzikale theatervoorstelling over een zoektocht naar mannelijkheid en wat écht mannelijk of écht vrouwelijk anno 2022 nog betekent.

Over de voorstelling

Een eigentijdse voorstelling over de jungle van stereotyperingen over mannen en vrouwen. Bestaat  ‘echt mannelijk’ of ‘typisch vrouwelijk’ nog wel? In deze voorstellingen wisselen acteurs interactie af met persoonlijke verhalen en liedjes.

Doelgroep

Geschikt voor leerlingen vanaf leerjaar twee van het middelbaar onderwijs in de regio Limburg.

Doel

Een voorstelling die niet predikt over hoe we ons horen te gedragen, maar die leerlingen door haar open dialoog zelf laat reflecteren op hun ideeën over stereotyperingen en genderrollen.

Praktisch

Samen met Toneelgroep Maastricht brengt Het Laagland theater in de klas. Dicht op de huid van de leerlingen. Iedere klassenvoorstelling eindigt met een nagesprek door de acteurs.

  • Duur voorstelling: 45 minuten inclusief een nagesprek.
  • Speeldata: 10 januari t/m 24 maart 2021 | 19 t/m 30 September 2022 | 1 november t/m 2 december 2022
  • Educatief materiaal: Bij iedere schoolvoorstelling wordt educatiemateriaal gemaakt. Dat kan bestaan uit: videomateriaal, werkbladen met opdrachten en workshops.

Producent

Het Laagland is een jeugdtheatervoorziening gevestigd in Limburg. Naast voorstellingen in de klas en theaters in Limburg geven ze ook tournee voorstellingen door Nederland. Met ’theater waar je van groeit’ moedigt Het Laagland kinderen en jongeren aan hun eigen drijfveren te ontdekken en op eigen veerkracht te vertrouwen. Wie ben jij en hoe voel jij je thuis in deze wereld?

Informatie & Boekingen

De verkoop van de tourneevoorstellingen loopt via Stip Theaterproducties. Schoolvoorstellingen in Limburg worden verkocht via Renée van de Schoor.


Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school