Hoe doen zij het? Christelijk Lyceum Veenendaal

vopraktijkvoorbeeldreligie

Het Christelijk Lyceum Veenendaal deed mee aan ‘Stil Verdriet’. Een project voor Christelijke scholen om aan de slag te gaan met het thema gender- en seksuele diversiteit. Lees hun ervaringen.

Hoe doen zij het? MBO Amersfoort

mbopraktijkvoorbeeldschoolbeleid

Het team Diversiteit van MBO Amersfoort ondersteunt, denkt mee, organiseert en biedt praktische handvatten om de school zo inclusief mogelijk te houden. Een praktijkvoorbeeld.

Hoe doen zij het? Rudolf Steiner College

vopraktijkvoorbeeldlhb voorlichting

Bezig zijn met seksuele diversiteit en gender: hoe doen andere scholen dat? In dit filmpje vertellen twee leerkrachten van het Rudolf Steiner College hoe zij dat doen.

Hoe doen zij het? Lyceum Schöndeln

votheaterpraktijkvoorbeeld

Leerlingen 6 vwo van Lyceum Schöndeln produceerden zelf het theaterstuk Hij-Zij-Het. Ze brachten he uitgevoerd voor basisschoolleerlingen van groep 6. Ze speelden dit examenwerkstuk op 20 februari in theater ECI in Roermond.

Hoe doen zij het? Het Theresialyceum

vopraktijkvoorbeeld

Door een spiegelgesprek met leerlingen over seksuele diversiteit ontdekte het Theresialyceum dat ze nog een tandje bij kon zetten, wat ook gebeurde.

Hoe doen zij het? De Jozefschool

popraktijkvoorbeeldburgerschap

Werken aan seksuele vorming en diversiteit via jampotjes, krokodillen, debatrondes en lentekriebels. Bekijk hoe de Jozefschool dit doet binnen hun burgerschapsplan.

Moederdag

popraktijkvoorbeeld

Hoe vier je Moederdag in roze gezinnen? Soms vinden scholen het ingewikkeld. De oplossing is vaak simpel en kinderen vinden het meestal doodnormaal. Bekijk de tips.

Roze zaterdag

po/vo/mbopraktijkvoorbeeldkalendermoment

Roze Zaterdag wordt ieder jaar in een andere Nederlandse stad gevierd. Is het bij jullie in de buurt? Haak dan aan en organiseer iets rond seksuele diversiteit. Bekijk de voorbeelden ter inspiratie.  

Hoe doen zij het? Juf Saskia

popraktijkvoorbeeldgezinsvormen

De school van juf Saskia werkte in de kleutergroepen aan het thema ‘familie’. Daarbij was er aandacht voor de diversiteit aan gezinsvormen en seksuele diversiteit. Een verslag van hoe dat eruit zag.

Hoe doen zij het? Basisschool ’t Otterke

popraktijkvoorbeeldlhbti+

Leerlingen uit groep zeven van basisschool ’t Otterke in Beek en Donk hielden tijdens een spreekbeurt een warm pleidooi voor homo-acceptatie.

Anders in de klas

po/voonderzoeklhbti+ voorlichting

Vier scholen die meededen aan een pilot van het ministerie van Onderwijs over het geven van voorlichting over seksuele diversiteit delen hun ervaringen in een kort filmpje.

Hoe doen zij het? Basisschool Aquamarijn

po/vopraktijkvoorbeeldlhbti+taalgebruikToon nog 1 tags

Scheldwoorden als ‘homo’ en ‘kanker’ kunnen veel harder aankomen dan bedoeld. Kinderen van basisschool Aquamarijn hielden daarom een scheldwoorden challenge.

Ga naar het Adviespunt van School & Veiligheid

voor advies over lhbti+ en sociale veiligheid op school